27 octubre 2010

Cavalls de vent 2010 – 19 de juny

Cavalls del vent es una travessa per la serra del Cadí. Es passa per vuit refugis, i n’hi han trams d’alta montanya (com la Tossa d’Alp) i molts boscos de diferents varietats (faigs, pins, roures…)
Aquest any fins i tot s’ha de creuar varies vegades un riu de salts d’aigua espectaculars, (el torrent dels empedrats, molt recomanable de fer però sense preses) sense possibilitat de no mullar-se.
La travessa es desenvolupa en unes alçades d’entre els 910 metres fins els 2.510 metres. el desnivell total positiu d’uns 5.200 metres, i el recorregut d’uns 97 km.

La nostra aventura es va dividir en dos dies.
En el primer sortint ben d’hora del refugi Rebost (a un quart d’hora de Bagà i caminant 10minuts desde el parquing de la carretera). Van passar pels refugis de Niu de l’Àliga, Serrat de les Esposes, Cortals d’Ingla, Prat d’Aguiló i Lluis Estasen. Aquest últim es el punt de sortida dels escaladors i excursionistes que pugen a l’impressionant Pedraforca.
Vam caminar (la travessa la van fer absolutament tota caminant, encara que hi ha bastantes baixades, algunes molt recomanables de fer corrent) unes 14 hores.

Pel segon, mes suau en quant a quilometrada pero igualment dur, vam passar per Gressolet, Sant Jordi i Rebost. Ens vam sortir 11 hores.

La veritat es que a més de la satisfacció d’haver complert el repte et quedas amb ganes de tornar-hi i disfrutar tranquilament dels paissatges, boscos, montanyes, i fauna varia; encara que fent el recorregut amb 36h ja tens temps de sapiguer ben bé per on passas.

Aquest any un afegit al cansament ha sigut el fred que ens ha portat el vent que feia tant a primera com a ultima hora del dia, semblava hivern !