9 novembre 2012

Creix el projecte de Senders de Gran Recorregut

Donant continuïtat al projecte de Senders de Gran Recorregut l’equip de coordinació d’aquesta activitat va presentar a la junta del CEP la proposta de iniciar sortides per realitzar les etapes corresponents al GR92.

Aquesta decisió neix de la voluntat d’ampliar aquests tipus de activitats donat l’acollida i seguiment del GR11, del que ja es porten 10 etapes, i que per l’arribada de l’hivern i les dificultats d’assolir les properes etapes que això comporta ja que s’endinsen a alta i mitja muntanya queda aparcat fins la primavera.

Les sortides per realitzar el GR92 començaran al proper 25 de novembre i s’anunciaran a la agenda del CEP.

El GR92 És un sender que s’havia d’inaugurar en un principi l’any 1.992, d’aquí prové ser el GR-92 ja que en aquells anys li corresponia un altre nº, però en memòria de les Olimpíades es va acordar donar aquest nº. El traçat d’aquest sender segueix tot el litoral català, mostrant la diversitat de cales, platges i paisatges mediterranis, així com les serres litorals.
El traçat per terres catalanes te una distancia de 583 km per les comarques del Alt Empordà, Alt Penedès, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Maresme, Montsià, Selva, Tarragonès, etc.

El GR 92 forma part del sender internacional E-10 i ha possibilitats d’enllaçar els extrems catalans amb el País valencià, Murcia, Andalusia i a la part nord amb França tot i que no està totalment marcat en alguns d’aquests punts.
Per més informació sobre aquesta activitat ens podeu adreçar un mail a gr92@ceparets.com o passar un dijous no festiu de 21 a 22 pel nostre local.

Fem junts el GR 92 !