26 agost 2010

Cresta d’Espases

Sortint del Refugi d’Ángel Arús, resseguim la ruta real a Posets, un cop creuat el riu i continuant el corriol, abans d’entrar a la Canal Fonda girem a la esquerra fent un flanqueig pel barranc que ens porta fins al Llac de Llardaneta. Des de el llac observem el nostre primer 3.000 Diente Royo, posem la directa i remuntem un corriol una mica incòmode de pedra solta i lliscant arribant al nostre objectiu Diente Royo de 3.010m, aquí comença la nostra aventura, La Cresta d’Espases.
Aquesta cresta no suposa cap dificultat tècnica malgrat si requereix una bona concentració donat lo aérea que és i per un parell de passos una mica complicats que no arriben a superar el grau II.
Aquí si hi troben uns quants pics de més de 3.000m, Diente Royo 3.010, Pavots 3.124m, Tuca Forau de la Neu3.079m, Las Espadas 3.332m, Tuca de Llardaneta 3.311m, Tuqueta Roya 3.273 i finalment Posets 3.375m. Allà vàrem poder gaudir d’unes meravelloses vistes de tot el Pirineu, gràcies a un dia esplèndid.
El descens des de Posets transcorre por la Canal Fonda, coberta de neu la major part de l?any, un cop traspassada connectem amb l?itinerari de pujada arribant al Refugi d’Ángel Arús.