GR 92

SENDER DEL MEDITERRANI

Al 2012,  i per tal de donar continuïtat al projecte de Senders de Gran Recorregut en temporada d’hivern, quan poder realitzar etapes de muntanya es complicat per estat del terreny i condicions climatològiques, aquest s’amplia amb la incorporació del GR92 – Sender del Mediterrani

El GR92 És un sender que s’havia d’inaugurar en un principi l’any 1.992, d’aquí prové ser el GR-92 ja que en aquells anys li corresponia un altre nº, però en memòria de les Olimpíades es va acordar donar aquest nº.

El traçat d’aquest sender segueix tot el litoral català, mostrant la diversitat de cales, platges i paisatges mediterranis, així com les serres litorals.
El traçat per terres catalanes te una distancia de 583 km per les comarques del Alt Empordà, Alt Penedès, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Maresme, Montsià, Selva, Tarragonès, etc.

El GR 92 forma part del sender internacional E-10 i ha possibilitats d’enllaçar els extrems catalans amb el País valencià, Murcia, Andalusia i a la part nord amb França tot i que no està totalment marcat en alguns d’aquests punts.

 

 

En aquest link podeu veure les ressenyes de les diferents etapes que el nostre company Josemi Baena ha fet al seu blog.