12 maig 2014

La Parets Montserrat 2014 ja es història.

Passat dissabte 10 de maig ha tingut  lloc la XI Marxa de Resistència i Trail Parets Montserrat, a les 5 de la matinada començava la prova amb un total de 358 participants, endavant els quedava un recorregut de 60 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell positiu.

El guanyadors absoluts han estat Tomás Gámez Ruíz del Centre Excursionista Parets amb un temps de 06:31:51 en categoria masculina i Vanesa Pérez Martínez del Club Atletisme Parets amb un temps de 08:12:13 en categoria femenina.

Els guanyadors per categories han estat:

General
1º Tomás Gámez Ruiz 6:31:51
2º Nazaret Garcia Garcia 6:37:58
3º Toni Remacho 7:11:51

Elit Femení
1º Vanesa Perez Martinez 8:12:13
2º Miriam Moreno Castillo 8:26:43
3º Elisabet Gamarra Benitez 8:42:01

Sènior Masculí
1º Julio Fernandez Felix 7:18:59

Sènior Femení
1º Marta Serra Arbues 9:22:50

Sub-21 Masculí
1º Victor Barroso Heredia 11:07:47

Sub-21 Femení
1º Sara Barrancs Martorell 13:29:38

Primer Paretà
1º Sergi Mingote 7:22:05

Primera Paretana
1º Vanesa *Perez Martinez 8:12:13

La prova finalitzà a les 20:41h amb l’arribada del darrer participant a Montserrat,  un total de 300 van aconseguir completar el total de la prova. Segons el reglament es van establir un talls de temps de pas que la organització va decidir allargar en mitja hora pel cas de Monistrol de Montserrat donades les condicions de calor i el fet d’haver-se allargat el recorregut en 2 quilòmetres respecte la edició anterior. Aquest any com a novetat el seguiment s’ha fet mitjançant un sistema de lectura de codi QR al dorsal que ha permès tant controlar el pas dels participants i el seu cronometratge con poder fer un seguiment on line dels temps de pas, hora estimada d’arribada i classificacions. Des de la organització i per part de participants s’ha fet una bona valoració del sistema que també permet un cop finalitzada l’activitat descarregar el diploma de participació, classificacions i estadístiques personals.

Pel que fa al recorregut enguany s’ha modificat entre els avituallaments de Palau de Plegamans i Matadepera eliminant trams d’asfalt i afegint zones de corriols i trialeres que incrementen dificultat, que queda compensada amb  pel paisatge i entorn.  Per part de molts participants s’ha manifestat satisfacció per aquest canvi que d’altra banda havia quedat com un tema a millorar a l’edició anterior.

La jornada va ser calorosa cosa que ha posat a prova els avituallaments pel que fa al subministrament de líquids, els més de 50 voluntaris han fet com cada any una gran tasca de suport i han facilitat als marxadors i corredors tot el necessari per reposar forces. Esmorzar al primer avituallament, entrepans a Guanta, botifarrada a Matadepera i dolç i energètics a Monistrol han estat complementats per fruita, fruits secs i beguda a la resta.

Com ja es tradició els participants van rebre una bossa de regals amb samarreta tècnica commemorativa i regals dels col·laboradors, a l’arribada es va fer un sorteig de material de trail i els guanyadors de les diferents categories van rebre un trofeu així com diferents regals.

Satisfacció per part de participants tant per la organització com pel recorregut i bona valoració per part del equip organitzador del CEP que ja ha començat a pensar en la XII Parets Montserrat del proper 9 de maig de 2015.

Aprofitem per agrair l’assistència als participants, la gran feina feta pels membres del CEP que han estat peça clau de l’èxit i el suport de l’Ajuntament, comerços locals i empreses col·laboradores.

Fins l’any vinent !

 

Equip de coordinació i voluntaris Parets Montserrat 2014

www.ceparets.com