16 desembre 2013

L’equip del CEP tercer a la Copa catalana de Marxes Tècniques i Regularitat

L’equip format pels membres del CEP Oriol Casamitjana, María José Español, Maria Marimón, Silvia Moros Español, Xavier Moros Español i Santi Moros Vela ha obtingut ha tercer lloc a la clasificació final de la “XV COPA CATALANA DE MARXES TÈCNIQUES I REGULARITAT 2013”  organitzada de la FEEC.

 Però què són les marxes tècniques regulades? segons la FEEC:

Són proves competitives per equips, habitualment matinals, d’entre deu i quinze quilòmetres, on guanya qui millor s’adapta a la velocitat establerta per l’organització, que es calcula en base a un ritme de caminar normal i regular adaptat al terreny.

Per comprovar qui s’adapta millor a la velocitat proposada s’estableixen controls horaris on s’anota el temps efectuat en un tram per comparar-lo amb el temps que s’hauria d’haver fet segons la velocitat establerta (veure plànol). D’aquesta manera, si es va massa ràpid ets penalitzat, el mateix passa si bades i vas massa lent.

Però, això es pot complicar més, si l’itinerari no està tot marcat i l’has d’esbrinar orientant-te amb les dades que et proporciona l’organització, i si et despistes perdràs temps. A més, l’organització pot tenir cura de comprovar si vas pel camí correcte, ubicant controls de pas o secrets, que si no els assoleixes seràs penalitzat.