12 maig 2012

Parets Montserrat 2012, el resum.

Dissabte 12 de maig ha tingut lloc la IX edició de la Marxa de Resistència Parets Montserrat. A les cinc del matí puntuals sortien els 183 participants que caminant o corrent afronten els 55 quilometres i més de 1900 metres de desnivell positiu que separen la Plaça de la Vila de Parets i Montserrat.
El primer en arribar a dalt de la muntanya va ser el Tomàs Gàmez, membre del equip de Curses de Muntanya del CEP, que ho va fer en 5 hores i 19 minuts, seguit del Pere Ligero amb 6 hores 41 minuts i el Pau Tribel amb 7 hores i 5 minuts. Per part de les dones la primera en pujar les escales de Montserrat va ser la Esther López amb 7 hores 56 minuts, segona la Núria Camps amb un tems de 8 hores i 25 minuts i tercera la Cristina Lao en 9 hores i 10 minuts.
Un dia esplèndid, en moments fins i tot amb una mica massa de calor va acompanyar als participants que als avituallaments van consumir 1120 litres d’aigua, mes de 100 quilos de fruita, 400 entrepans, xocolata, begudes isotòniques, llaminadures, cafè i d’altres productes per donar forces per aconseguir el seu objectiu.
Malgrat els esforços sempre hi ha qui no pot aconseguir la seva fita, en aquesta oportunitat es van produir 47 abandonaments, 30 dels quals a Monistrol de Monsterrat i 17 durant la resta del recorregut. 3 participants es van perdre essent recollits per un equip de l?organització i un altre va patir un cop de calor, membres de l’organització van coordinar amb els equips d’emergència la seva atenció i trasllat a un centre hospitalari d’on ja ha estat donat d’alta totalment recuperat.
Comentaris favorables dels participants han estat la millor recompensa per els col·laboradors que des de fa dies han treballat en la organització d’aquesta activitat i han fet servei de avituallament, tancament de marxa, fotografies i d’altres activitats sense les que hagués estat impossible.
Gràcies a tots: participants, col·laboradors,. Patrocinadors i resta de persones que van possible cada any la Parets Montserrat.
Fins l’any vinent a la X edició.