Reglament Parets Montserrat

MARXA DE RESISTÈNCIA I TRAIL PARETS MONTSERRAT 58 KMS – 2200 M DESNIVELL

10 de MAIG – 5:00 PLAÇA DE LA VILA PARETS DEL VALLÈS

 Des de l’any 2003 té lloc aquesta MARXA de resistència organitzada pel CENTRE EXCURSIONISTA PARETS.

Un bon repte personal i sobretot una bona experiència per gaudir del paisatge fent esport  i de la gran satisfacció d’arribar a Montserrat un cop recorreguts els 58 quilòmetres i superats 2.200 metres de desnivell.

Des de l’any 2011 hi ha opció marxadors (caminant) i corredors i a partir del 2013 Trail amb classificacions i premis pels guanyadors.

LA MARXA DE RESISTÈNCIA I EL TRAIL

Aquesta es una prova de resistència i trail de muntanya, el temps per fer el recorregut es de 15 hores com a màxim. L’objectiu es fomentar l’activitat física al medi natural coneixent l’entorn i premiant l’esforç i esperit de superació personal.

 

PARTICIPANTS

Pot participar qualsevol persona major de 14 anys en bones condicions físiques que hagi formalitzat degudament la seva inscripció.

Per les característiques de la prova es d’aplicació la Llicència Federativa Temporal que te validesa per la Marxa de Resistència i Trail Parets Montserrat, per tant els participants no federats queden coberts per una assegurança d’accidents concertada per l’organització. Els participants que disposin de la llicència federativa queden coberts única i exclusivament per la seva pòlissa federativa.

INSCRIPCIÓ

La inscripció es podrà formalitzar del 15/02/2014 al 25/04/2014

– Web www.ceparets.com i web oficial de la PARETS MONTSERRAT http://paretsmontserrat.blogspot.com.es/

– La botiga d’esports Runners 42.2 de Parets del Vallès (C/ Frai Francesc d’Eiximenis 14)

Les inscripcions es tancaran a les dates indicades o quan s’arribi al numero màxim de 400 participants.

No s’admetrà cap baixa ni canvi de titularitat de les inscripcions. El carnet de pas i la inscripció son personals i intransferibles.

El preu de la inscripció serà de 18 Euros pels Socis i menors de 21 anys, 25 Euros pels No Socis Federats i 30 Euros per la resta de participants.

Drets d’inscripció:

– Avituallaments sòlid i/o líquid en tots els controls.

– Got de plàstic

– Obsequi commemoratiu

– Autocar de tornada

REGLAMENT

  1. Les presents Normes de Participació obliguen a tots els participants de la Marxa de resistència i Trail Parets Montserrat.
  2. El fet de formalitzar la inscripció significa que aquestes normes es coneixen i S’accepten.
  3. Aquestes normes estan basades en el reglament de la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) , tot i que aquesta activitat no forma part de la competició i per tant no es puntuable.
  4. S’establirà una classificació ordinal basada en el temps emprat per tots els participants siguin marxadors o corredors.
  5. Desqualificacions: serà motiu de desqualificació:

5.1. No atendre a les normes contingudes al present reglament.

5.2. Mostrar un comportament agressiu o insultant amb qualsevol participant, col·laborador, espectador o membre de l’organització.

5.3. No atendre a les directrius que l’organització pugui donar en el transcurs de la prova.

5.4. No passar per tots els controls o no segellar o mostrar el carnet de pas.

5.5. No fer la totalitat del recorregut a peu pel camí senyalitzat.

5.6.    Invertir més de 15 h en realitzar la prova o be arribar al control de tall de temps de Matadepera mes tard de les 3 de la tarda o al de Monistrol de Montserrat després de les 6 de la tarda.

5.7. No portar el material obligatori. L’organització el pot requerir en qualsevol moment de la prova.

5.8. Deixar qualsevol tipus de brossa al llarg de l’itinerari o malmetre de qualsevol manera l’entorn natural i humà.

5.9. Els participants no inscrits o que portin el carnet de pas aliè seran desqualificats des de la sortida o des del moment que iniciïn la participació i no gaudiran de cap dret. En cas d’haver de rebre assistència o patir algun accident, hauran d’assumir les despeses de totes les atencions que rebin i quedaran fora de la cobertura de l’assegurança. En aquest cas, els inscrits que han cedit la inscripció i el carnet de pas seran responsables i respondran directa i personalment.

5.10. QUALSEVOL PARTICIPANT QUE INCORRI EN ALGUNA D’AQUESTES FALTES PODRÀ SER DESQUALIFICAT PEL MEMBRE DE L’ORGANITZACIÓ QUE HO CONSIDERI OPORTÚ.

SEGURETAT:

· Donades les característiques de la prova, l’organització disposarà de diferents punts d’assistència per a petites cures repartits pel recorregut, en els controls d’avituallament.

· S’haurà coordinat amb els serveis públics i privats escaients per tal de poder assistir i evacuar única i exclusivament a tots aquells participants que per motius mèdics greus i extrems ho precisin. Si us trobeu o presencieu una situació de prou gravetat que requereixi assistència o evacuació del servei d’emergència i rescat, truqueu al 112 per donar avís i a l’organització de la Parets Montserrat per informar-los de l’incident als telèfons 628 57 94 36  o 605 498 353

· Els únics punts d’abandonament  a càrrec de l’organització seran al control de Matadepera i Monistrol de Montserrat des d’on  en el moment que sigui possible es facilitarà l’accés al transport de tornada. L’abandonament a qualsevol altre punt serà a càrrec del participant.

· Segons l’article 123 del vigent Reglament General de Circulació, és obligat que els participants portin elements lluminosos o reflectants homologats quan caminin de nit o en condicions de baixa visibilitat, per carreteres obertes a la circulació.

· L’equip escombra serà l’encarregat oficial de tancar els controls de pas. Qualsevol participant que sigui avançat per l’equip escombra es considerarà desqualificat en considerar-se que no pot complir els horaris màxims de pas pels controls.

 

MATERIAL OBLIGATORI:

· Llum frontal, lot o similar

. ½ litre d’aigua o beguda

· Telèfon mòbil carregat i encès

MATERIAL RECOMANAT

· Barretes energètiques o similars

· Tallavents: en funció de les condicions meteorològiques l’organització pot determinar que sigui obligatori.

 

ALTRES DISPOSICIONS:

· Per participar cal tenir 14 anys complerts , els menors d’edat necessiten anar acompanyats d’un adult

· El mal temps no serà obstacle per a la celebració de la prova. L’organització es reserva el dret de suspendre-la o  modificar el recorregut.

· L’organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants.

· Per assegurar un bon funcionament dels serveis de suport cal que, en cas d’abandonament ho comuniqueu als controls.

· Got ecològic: a la Parets Montserrat volem eliminar el consum de gots de plàstic, per aquest motiu es regalarà a tots els participants un got i no es facilitaran més gots en tot el recorregut.

 

RECOMANACIONS MÈDIQUES:

· La marxa i Trail Parets Montserrat és de llarga distància per camins de muntanya i amb important desnivell acumulat total, pel que es recomana únicament a aquelles persones que tinguin una preparació física prèvia.

En conseqüència, pel sol fet d’inscriure’s, els participants declaren trobar-se en perfecte estat de salut i no tenir impediment físic ni psíquic que pugui dificultar la travessa. Excloent a l’organització de qualsevol responsabilitat enfront de problemes derivats del seu estat de salut.

· L’organització podrà impedir la sortida a qualsevol participant que, atenent a indicis fonamentats, presumptament denoti l’ incompliment de les condicions físiques i psíquiques anteriorment exposades.

 

CONTROLS:

Estarà basat en un sistema de seguiment informatitzat mitjançant la lectura d’un codi QR o vidi imprès al dorsal assignat a cada participant.

Cada punt de control coincidirà amb un avituallament:

– Control sortida (Plaça de la Vila Parets del Vallès 5:00h)

– Palau de Plegamans

– Sentmenat

– Sant Feliu del Racó

– Matadepera (Tall de temps i tancament control a les 3 de la tarda)

– L’Obac

– Vacarisses

– Monistrol de Montserrat (Tall de temps i tancament control a les 6 de la tarda)

– Control arribada – Montserrat

L’organització disposarà de persones que aniran tancant la marxa. Si algú es perd ha de trucar als telèfons 628 57 94 36 o 605 498 353 donant el màxim de detalls sobre la seva ubicació.

 

RECORREGUT

El camí estarà marcat amb senyals:

Parets del Vallès – Matadepera (cinta groga Centre Excursionista Parets)

Matadepera – Montserrat Marques Verdes i Vermelles

 

Si durant el recorregut no trobeu marques en uns 500 metres cal que torneu a buscar el darrer senyal.

RECOLLIDA DE DOCUMENTACIÓ I REGALS

· Del dilluns  5 de maig al divendres 9 de maig a la botiga d’esports Runners 42.2 de Parets del Vallès ubicada al carrer Frai Francesc d’Eiximenis 14.

· Per recollir la documentació caldrà portar el justificant de pagament, targeta Federativa pels federats i carnet de soci cas de ser-ho.

· El mateix dia de la prova a partir de les 3,30 h al control de sortida de la Plaça de la Vila de Parets del Vallès i fins 1/2 hora abans de la sortida.

PREMIS

Categoria absoluta:

Primera dona i primer home: TROFEU PM2014 + PERNIL + INSCRIPCIO GRATUÏTA PM2015

Segona dona i segon home: TROFEU PM2014 +AMPOLLA VI + INSCRIPCIO GRATUÏTA PM2015

Tercera dona i tercer home: TROFEU + INSCRIPCIO GRATUÏTA PM2015

 

Majors de 45 anys:

Primera dona i primer home: TROFEU PM2014 + INSCRIPCIO GRATUÏTA PM2015

 

Menors de 21 anys:

Primera dona i primer home: TROFEU PM2014 + INSCRIPCIO GRATUÏTA PM2015

 

Primer paretà / paretana

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA PM2015

 

Premis no acumulables

 

HORARIS

05/05/2014 al 09/05/2014 recollida documentació i regals a la botiga d’esports Runners 42.2 de Parets del Vallès

10/05/2014 3,30 h recollida documentació i regals  BAR La Plaça Parets del Vallès

10/05/2014 4,00 h obertura control de sortida (obligatori)

10/05/2014 4:40 h tancament control de sortida

10/05/2014 4:45 h breafing a Plaça de la Vila Parets del Vallès

10/05/2014 5:00 h SORTIDA Plaça de la Vila Parets del Vallès

 

CENTRE EXCURSIONISTA PARETS

Avinguda Francesc Macià s/n Pavelló d’esports

08150 Parets del Vallès

http://paretsmontserrat.blogspot.com.es/

www.ceparets.com

parets.montserrat@ceparets.com