23 maig 2019

SERGI MINGOTE – RESUM FINAL: UN 8.000 MÉS PERÒ ENTELAT DE TRISTESA

Aquest podria ser el resum d’aquesta segona part del “3x2x8000 Solidary Rècord”, tristesa.

La mort ha estat excessivament present aquesta primavera a l’Himàlaia. En l’Annapurna, el Makalu, el Kanchenjunga i aquí en el Lhotse i especialment a l’Everest. I la mort a la muntanya comporta sempre tristesa. Sabeu per què? Perquè des del moment en què un alpinista trepitja la muntanya aquesta lluitant per sobreviure. I en les expedicions d’alta muntanya molt més. I quan es perd la vida, es perd la partida, i evidentment perd molt més. Perd a la seva família, perd als seus amics, ho perd TOT.

RobyShay, Ivan…persones amb les quals he compartit riures, preocupacions, moments… va ser bonic compartir amb ells la medalla de plata de la meva filla Júlia i la seva beca, i ells amb mi els “assoliments” dels seus fills, i per tot això avui estic trist, molt trist.

El cim del Lhotse va ser increïble, la temporada acabarà amb molt pocs cims sense oxigen i això és una recompensa fantàstica per a la meva. Ja són 4 els 8.000 aconseguits dins dels 365 dies d’aquest projecte, Broad Peak, K2, Manaslu i Lhotse.

Després del dur rescat a 7.700 m de fa uns dies, el meu estat de salut no és el millor, amb una costella tocada i una infecció en els pulmons. Però anímicament és pitjor. Estic trist, molt trist. Els meus companys ja mai tornaran.