Grans Recorreguts

L’any 2011 decidim començar amb aquest projecte per tal de incloure amb una periodicitat determinada una activitat de senderisme amb continuïtat dintre del calendari del CEP.

Es decideix que mensualment i es portarà a terme una sortida per realitzar un tram del traçat del GR11 (sender del Pirineu), així neix el Projecte de Senders de Gran Recorregut del CEP que te com a coordinador l’Isaac Abanades.

Durant tot l’any 2011 es realitzaran sortides que al 2012 tenen continuïtat i gran acceptació entre un grup de persones que de manera habitual assisteixen a les sortides.

Generalment el mitja de transport utilitzat es l’autocar que porta al grup al punt de sortida i el recull al final de l’etapa per tornar a Parets des de on s’ha sortit amb bus generalment el mateix dia i a primera hora del matí.

A vegada que es repeteixen les sortides el grup pren forma i l’activitat es consolida dintre del calendari.
La tardor del 2012 es decideix ampliar les sortides afegint el GR 92 (sender del Mediterrani). Aquesta decisió es fruit de donar una alternativa durant els mesos d’hivern donat que el GR11 te etapes que representes dificultats per ser realitzades en temporada de neu, bé sigui per les condicions climatològiques com pel tancament de refugis així com per les dificultats logístiques pròpies de l’època de l’any.

El GR92 representa una bona opció per continuar fent senderisme a l’hivern i per implementar una nova ruta amb unes característiques difirents a les del GR 11 que permeten ampliar l’oferta d’activitats.

Finalitzats el GR11 i el 92 decidim continuar el projecte de senderisme amb el Camí dels Bons Homes i al 2017 continuem la nostra ruta pels senders amb el GR83 Camí del Nord.

Al 2019 vam iniciar el GR7 desde Fredes (Castelló) a Portè (França), entrant a Catalunya per la Farga de Moles, alternant etapes en els dos sentits buscant la millor climatologia.

En general no cal una preparació tècnica específica i a nivell físic cal tenir en consideració la distància i desnivell de cada etapa per tal de valorar correctament les possibilitats d’un mateix, com sempre una millor preparació ens permetrà gaudir més de l’activitat i augmentar el nivell de seguretat tan personal com del grup. En cas de dubte es recomanable consultar amb l’equip de coordinadors que ajudaran sempre a valorar aquest aspecte degudament i aconsellar.

A fí i efecte d’evitar situacions incòmodes al conjunt del grup, s’exigeix que tots els participants a les sortides del GR tinguin una assegurança personal adequada. Per qui no estigui federat, es gestionarà una assegurança temporal a través de la FEEC, el cost de la qual (aprox. 5 Euros) s’afegirà al import de la sortida.

A causa de la normativa de pràctica de l’esport al medi natural, els Centres Excursionistes no poden organitzar aquestes sortides a menys que compleixen una sèrie de requisits de difícil compliment, per lo que el CEP només proposa dates per a la celebració de les sortides, i permet als socis l’us de les instal·lacions així com altres mitjans per tal de que es posin d’acord.
Ha de quedar clar per tant, que tothom que participi en les sortides ho fa a títol individual, sota la seva responsabilitat, i que ningú dels participants te cap obligació respecte als altres companys de sortida mes enllà de lo que sempre ha marcat la ètica excursionista.